YPCO / YP Services / Loopbaancoach

Waarom een loopbaancoach?

Millennials zullen lange tijd door moeten werken en daar zijn ze zich ook van bewust. Er wordt niet meer gedacht aan een vaste baan voor het leven. Hun carrière voltrekt zich in golfbewegingen waarbij verschillende paden bewandeld worden.

Nooit eerder brachten jongeren zoveel tijd op social media door. Sterker nog, buiten de millennials is geen enkele generatie ooit opgegroeid in een virtuele én in een werkelijke wereld. Deze wereld is continu in verandering; de millennials worden dan ook overspoeld met informatie. De (onrealistische) beelden van leeftijdsgenoten blijven hangen.

De mogelijkheden die op hun pad komen zijn enorm. Doordat werkgevers aan de voorkant alles uit de kast trekken om jong talent naar binnen te halen lijkt het gras aan de overkant groener. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel jonge medewerkers er dan aan de achterkant weer uitgaan.

Door als werkgever de jonge medewerkers te helpen met deze keuzes bouw je een band met hen op. Dit draagt ertoe bij dat zij zich vertrouwd voelen en daardoor langer bij jouw organisatie werkzaam willen zijn. Collega’s of leidinggevenden kunnen goede coaches zijn. Maar wanneer jonge medewerkers over persoonlijke vraagstukken willen praten kan het prettig zijn als de coach van buiten de organisatie komt. Iemand die objectief is en met open blik kijkt, een coach van YPCO.

Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie
voor millennials?