YPCO / YP Services

YP Services

De huidige jonge generatie heeft in het werk andere behoeften dan de voorgaande generaties. Zo vinden jonge werknemers het prettig om vrijheid te hebben en kijken ze graag samen met hun leidinggevenden naar passende kaders waarbinnen ze met deze vrijheid kunnen werken. Ze vinden het belangrijk om naast het werk hun vrije tijd optimaal te benutten voor hobby’s, sport en reizen. Hiervoor vragen ze van de werkgever flexibiliteit en begrip. De drang om te blijven ontwikkelen is groot en ze ontvangen graag feedback. Wanneer ze ergens mee worstelen bespreken ze dit het liefst direct met de leidinggevenden om samen naar een oplossing te zoeken.

Het is voor sommige werkgevers een lastige uitdaging om in deze behoeften te voorzien. De werkgever heeft het gevoel te moeten kiezen tussen deze behoeften en “ga eerst eens presteren”. Moet de werkgever of de millennial nu wat meer geduld tonen? Bij veel organisaties zorgt dit voor onduidelijkheden. Het lijkt alsof de jonge werknemer en de werkgever elkaar niet begrijpen.

YPCO helpt om elkaar beter te begrijpen. We willen een bijdrage leveren aan het succes van de millennials. Door interactieve trainingen, seminars en leertrajecten zetten wij young professionals op het pad van continue en stapsgewijze zelf-verbetering. Wij verzorgen trainingen op het gebied van personal branding, communicatie, mindset en energiemanagement.

Community

Young professionals vormen het sterkste netwerk van Nederland. Van elkaar leren ze het meest.

Loopbaancoach

Een team van ervaren coaches staat klaar voor de millennials. Help ze in hun ontwikkeling zodat ze langer bij je blijven werken.

Training

Onderhandelen, pitchen, omgaan met stress en meer. Til ze binnen je organisatie naar een hoger niveau!

Hoe aantrekkelijk ben jij voor jong personeel?

Wat doet YPCO?

YPCO helpt organisaties om jong talent gemakkelijker aan te trekken en langer vast te houden.

De huidige jonge generatie staat bekend als koppig en eigenwijs, maar vooral ook ongeduldig. Dat leidt tot het gevreesde jobhoppen. Zij make n graag deel uit van een team, houden niet van hiërarchie en zijn mondig genoeg om hun kritiek te uiten. Daardoor ze tten zij de bedrijfscultuur op scherp.

De huidige jonge generatie staat bekend als koppig en eigenwijs, maar vooral ook als ongeduldig. Dat leidt tot het gevreesde jobhoppen.
Zij maken wel graag deel uit van een team, houden niet van hiërarchie en zijn mondig genoeg om kritiek te uiten. Dit maakt de organisatie innovatief en aantrekkelijk.

Wat anderen zeggen