YPCO / Onboarding

Onboarding

Elke organisatie is uniek; de branche, de grootte, de medewerkers, de geschiedenis, de locatie en ga zo maar door. Zo staat elke organisatie voor andere uitdagingen als het gaat om young professionals te binden. Om te streven naar de beste resultaten zijn samenwerking en begrip tussen alle mensen in het bedrijf belangrijk. Daarnaast is het essentieel dat verschillende generaties participeren. Bij de meest succesvolle organisaties heerst een grote mate van betrokkenheid en hebben de werknemers een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Om dit te bewerkstelligen heeft YPCO diverse diensten ontwikkeld. Deze diensten worden onderscheiden in: Gaming, Training en Changing.

Gaming

Of het nou Management Games, Serious Games of Teambuilding Games zijn. De games van YPCO zijn uitdagend en leuk.

Training

Individueel of in groepsverband, voor werknemers of voor het management. Het hangt af van wat bij jou past en wat het gewenste doel is.

Changing

Succesvolle organisaties durven blijvend te veranderen. Hoe zorg je ervoor dat het strategische plan past binnen de realiteit van de dag?

Voor het eerst vier generaties

De komende jaren zullen voor het eerst vier generaties actief zijn op de werkvloer; niet eerder was de range aan generaties zo groot. We hebben het dan over de generatie Z (vanaf 1995), de generatie Y (1980-1995), de generatie X (1960-1980) en de jongsten van de babyboomgeneratie (1940-1955). Voor een goede samenwerking is het essentieel dat ze allemaal participeren.

Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie
voor jong talent?